Laatste belediging

 

Ons doel is om uw volledige bestelling zo snel mogelijk te verzenden. We vragen u om 1-3 werkdagen te geven om de goederen van de fabriek naar ons magazijn te ontvangen. We hebben 24 uur nodig om uw bestelling te verwerken voordat deze aan de verzendunits wordt afgeleverd. Houd ook rekening met piekperiodes en uitverkoop evenementen, die ook van invloed kunnen zijn op de verwerkingstijden. We houden u op de hoogte van de status van uw bestelling gedurende het gehele verwerkingsproces.

WIJ VERZENDEN NAAR DE MEESTE LANDEN TER WERELD!
Onderstaande geschatte verzendtijden dienen als referentie
België en Nederland 7-10 dagen
Duitsland 8-12 dagen
Oostenrijk 8-12 dagen
Canada 8-12 dagen
Verenigd Koninkrijk 8-12 dagen
Frankrijk 8-12 dagen
Andere landen 8-15 dagen

Landen waar niet wordt geleverd zijn onder meer: Palestina, Bangladesh, Nigeria, Ethiopië, Egypte, DR Congo, Zuid-Afrika, Kenia, Oeganda, Algerije, Soedan, Angola, Mozambique, Ghana, Madagascar, Kameroen, Ivoorkust, Niger, Burkina Faso, Mali, Malawi, Zambia, Senegal, Tsjaad, Somalië, Zimbabwe, Guinee, Rwanda, Benin, Burundi, Tunesië, Zuid-Soedan, Togo, Sierra Leone, Libië, Congo, Liberia, Centraal-Afrikaanse Republiek, Mauritanië, Eritrea, Namibië, Gambia, Botswana, Gabon, Lesotho, Guinee-Bissau, Equatoriaal-Guinea, Mauritius, Swaziland, Djibouti, Comoren, Cabo Verde, Sao Tomé & Principe, Seychellen.

We kunnen ook niet leveren aan militaire gebieden.


VERZEKERDE STANDAARDVERZENDING


We rekenen € 3,99 verzendkosten voor een bestelling.

Als u uw aankoop op een bepaalde datum voor een speciale gelegenheid of evenement wilt ontvangen, neem dan contact met ons op om ervoor te zorgen dat u de juiste verzendmethode kiest en om te controleren welke producten direct beschikbaar zijn.

Wij verzenden via Yanwen, UPS en USPS (FedEx voor internationale leveringen).

De productprijs en verzendkosten zijn inclusief btw.

We kunnen niet naar meerdere adressen verzenden.
HET VOLGNUMMER VAN MIJN BESTELLING WORDT NIET MEER BIJGEWERKT, WAT IS ER GEBEURD?
We verstrekken een trackingnummer voor elke bestelling die we verzenden. Hoewel we ons best doen om u te helpen, zijn we niet verantwoordelijk voor problemen met de vervoerder of de levering. Als uw trackingnummer aangeeft dat uw bestelling is afgeleverd en u uw pakket niet in uw brievenbus kunt vinden, neem dan contact op met uw lokale postkantoor of het koerierscentrum met uw trackingnummer voor eventuele vragen over ontbrekende leveringen. We verzekeren u dat uw bestelling zich in het pakket bevindt wanneer we het verzenden.