Beleid voor retourneren en terugbetalen

Retourneren
Binnen 24 uur na uw bestelling kunt u de bestelling annuleren, wij zullen 100% van de waarde van uw bestelling terugbetalen.
Wij accepteren terugbetalingen en retourzendingen in de volgende gevallen: het artikel is kapot, we hebben het verkeerde artikel of de verkeerde maat geleverd.
We accepteren alleen retourzendingen binnen 30 dagen nadat de klant de goederen heeft ontvangen.
Om uw retourzending af te ronden, hebben we uw bestelnummer en bewijs van een defect artikel nodig in een van de bovengenoemde gevallen.
Om in aanmerking te komen voor een retournering, moet het artikel ongebruikt zijn en zich in dezelfde staat bevinden als waarin u het heeft ontvangen. Het moet ook in de originele verpakking zijn.
Als het artikel verloren gaat, zijn wij niet verantwoordelijk en bieden we in dat geval geen restitutie aan.

Zodra we uw retourzending hebben ontvangen en gecontroleerd, sturen we u een e-mail om u te informeren dat we uw geretourneerde artikel hebben ontvangen. We informeren u ook over de goedkeuring of afwijzing van uw terugbetaling.
Als uw terugbetaling wordt goedgekeurd, wordt deze verwerkt en het bedrag wordt automatisch teruggestort op uw creditcard of uw oorspronkelijke betaalmethode. Deze terugbetaling kan enige tijd in beslag nemen, afhankelijk van de kaartuitgever.
Vertraagde of ontbrekende terugbetalingen (indien van toepassing)
Als u nog geen terugbetaling heeft ontvangen, controleer dan eerst uw bankrekening.
Neem vervolgens contact op met uw creditcardmaatschappij; het kan even duren voordat uw terugbetaling officieel wordt bijgeschreven.
Neem daarna contact op met uw bank. Het duurt vaak enige tijd voordat een terugbetaling wordt bijgeschreven.
Als u al deze stappen heeft doorlopen en nog steeds geen terugbetaling heeft ontvangen, neem dan contact met ons op via Contact@teppytrend.com
 Uitwisseling
We vervangen artikelen alleen als ze defect zijn of beschadigd zijn. Als u een artikel wilt omruilen voor hetzelfde artikel (u moet extra verzendkosten betalen), stuur ons dan een e-mail naar Contact@teppytrend.com
Geschenken

Als het artikel op het moment van aankoop als cadeau is gemarkeerd en rechtstreeks naar u is verzonden, ontvangt u een tegoedbon ter waarde van uw retourzending. Zodra we het geretourneerde artikel hebben ontvangen, sturen we u een geschenkbon toe.
Als het artikel op het moment van aankoop niet als cadeau was gemarkeerd of als de schenker de bestelling naar zichzelf heeft gestuurd om deze later aan u te overhandigen, sturen we een terugbetaling naar de schenker en wordt hij op de hoogte gebracht van uw retourzending.
Verzending

Doe de artikelen samen met een e-mailbevestiging of de originele bon en een opmerking over wat we moeten doen om uw situatie te verbeteren in een doos. Zonder bon kunnen we geen vervanging of terugbetaling uitvoeren.

De verzendkosten voor het retourneren van uw artikel zijn voor uw rekening. Verzendkosten worden niet vergoed.
De levertijd van uw geruilde artikel kan variëren, afhankelijk van waar u woont.
Als u een artikel ter waarde van meer dan € 75 retourneert, moet u een traceerbare verzenddienst gebruiken of een verzendverzekering afsluiten. We kunnen niet garanderen dat we uw geretourneerde artikel ontvangen.